söndag 21 oktober 2007

Matweekend

Den här helgen har SE och jag frossat i god mat och vin.
Fredagkvällen började med en Kinesisk wook, Kyckling file med paprikatrio och friterad ingefära. Till detta serverade vi äggnudlar och rött vin.
På lördagen shoppade vi i stan och passade på att fika på Vetekatten, Te, kaffe, kanelbulle och en underbar liten brun bakelse.
På kvällen lagade vi Marokansk köttgryta, Couscous med svarta oliver och citron, Sparris med vita bönor och mynta. Till detta serverade vi rött vin. En himmelsk rätt som doftar och smakar mycket gott. Kan jag verkligen rekomendera.
Jag fick ideen från Niklas mat på SVT. Jag tycker han lagar gott och det är ganska lätt att lyckas med hans recept.
Söndagsmiddagen blev Gös på svärmors vis. Gösfileer i en sås av grädde, vitt vin, mjöl, sweet chili sås och dill. In i ugnen med ett täcke av tomater. Till detta serveras ris och ett gott glas vatten. Mycket gott och lättlagat.


Inga kommentarer: